Location

Pukenui Road, Epsom

Designer

Margaret Phillips

Design Brief

This courtyard garden needed to allow more scope for this generous family to entertain within a garden setting. The entry to the property needed a more welcoming and accessible approach. This has been resolved with a dramatic new gate opening onto a generous textured concrete path and steps to the front door offering direct entry into the garden. The gate is now made of corten steel and a new corten steel balustrade on the upper balcony gives a strong linking element.

Expanding the original patio and building a long Totara seat beside the barbeque has given these clients a versatile all-year entertaining and eating area. The existing plantings now have added colour, perfume and drama with a considered palette of natives, exotics and edibles. This family loves to garden and have a real interest in seasonal plantings, natives with the birds they encourage along with herbs, fruit and vegetables for use. The garden has expanded and given depth to this family courtyard.

Installation

Second Nature
Telephone 09 524 6672
Mobile 021 821 9420

Gate & Ballustrade

Rob Heighway
Caboodle Services Ltd
Land 09 483 8123
Mob 021 483 812